Onze activiteiten

De Nationale Interclubcompetitie

Aan deze competitie, georganiseerd door de KBSB, nemen bijna alle Belgische schaakclubs deel met één of meer ploegen. Er zijn 5 afdelingen met reeksen van 12 ploegen (één reeks in eerste afdeling, twee in tweede, vier in derde, ...). De wedstrijden worden gespeeld op 11 zondagen in de periode van oktober tot april.

Met onze eerste ploeg speelden we het seizoen 2017-2018 in derde afdeling en hoopten net als het seizoen ervoor de degradatie te kunnen ontlopen. Halfweg de competitie zag het er goed uit, en het bleef tot de laatste ronde zeer spannend, maar uiteindelijk kwamen we een puntje te kort en degraderen dus naar vierde afdeling.

Onze tweede ploeg speelde in vijfde afdeling en behaalde een mooie 5e plaats.

Schaakliga Limburg

Ook al ligt Landen in Vlaams-Brabant, de schaakclub is aangesloten bij de Limburgse schaakliga. Deze wordt alom geprezen als een actieve liga met vele goed georganiseerde activiteiten waaraan nogal wat sterke spelers deelnemen. Speciaal hiervoor zijn er bij ons een aantal spelers aangesloten die in Brussel en Wallonië wonen.

De Limburgse interclubs is een competitie voor ploegen van 4 spelers. Er zijn drie afdelingen en de 9 rondes vinden meestal plaats op vrijdagavond. In de eerste afdeling had onze eerste ploeg een moeilijk seizoen maar kon zich uiteindelijk toch handhaven.

Onze tweede ploeg speelde in de tweede afdeling en behaalde een zeer mooie derde plaats. De verrassing kwam echter van de spelers van onze ploeg in derde afdeling. Zij hebben in de slotronde de kroon op een mooi seizoen gezet door de veel hoger geklasseerde spelers van Hasselt hun enige nederlaag toe te dienen. Daardoor promoveren ze naar tweede afdeling.

Het clubkampioenschap

Er namen dit seizoen 10 spelers deel aan het clubkampioenschap.

Willem Pierlé is de nieuwe clubkampioen. Hij behaalde net als Michel Vandecan 7,5 punten uit 9 partijen, maar heeft de onderlinge partij gewonnen. Een verdiende titel en de bekroning van een zeer mooi seizoen voor hem.

Er moeten nog twee uitgestelde partijen afgewerkt worden, waardoor het nog niet vaststaat wie op de derde plaats zal eindigen.