Onze activiteiten

Onze clubavond is de vrijdagavond vanaf 20u. Op de vrijdagen dat er geen competitie is worden er meestal losse partijtjes gespeeld tussen de aanwezigen.

In augustus organiseren we ons jaarlijks tornooi. Op 13 augustus 2017 vond de 13e editie plaats.

De Nationale Interclubcompetitie

Aan deze competitie, georganiseerd door de KBSB, nemen bijna alle Belgische schaakclubs deel met één of meer ploegen. Er zijn 5 afdelingen met reeksen van 12 ploegen (één reeks in eerste afdeling, twee in tweede, vier in derde, …). De wedstrijden worden gespeeld op 11 zondagen in de periode van oktober tot april.

Met onze eerste ploeg spelen we het seizoen 2017-2018 in derde afdeling. Vorig seizoen slaagden we er voor het eerst in onze geschiedenis erin een seizoen in derde te spelen zonder te degraderen. De bedoeling is het dit seizoen even goed doen. Met 1 overwinning en 1 gelijk spel uit 3 wedstrijden werd een goede start genomen, maar de meeste ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd zodat het waarschijnlijk tot het einde spannend zal zijn.

Onze tweede ploeg speelt in vijfde afdeling en heeft na drie wedstrijden eveneens 1 overwinning en 1 gelijk spel behaald.

Schaakliga Limburg

Ook al ligt Landen in Vlaams-Brabant, de schaakclub is aangesloten bij de Limburgse schaakliga. Deze wordt alom geprezen als een actieve liga met vele goed georganiseerde activiteiten waaraan nogal wat sterke spelers deelnemen. Speciaal hiervoor zijn er bij ons een aantal spelers aangesloten die in Brussel en Wallonië wonen.

De Limburgse interclubs is een competitie voor ploegen van 4 spelers. Er zijn drie afdelingen en de 9 rondes vinden meestal plaats op vrijdagavond.

In het seizoen 2016-2017 spelen we met één ploeg in elke afdeling.

Het clubkampioenschap

Ondertussen is ook het clubkampioenschap gestart. Dit seizoen nemen er 10 spelers aan deel. Vorig seizoen domineerden Michel Vandecan en Willem Pierlé het tornooi. Zij speelden onderling gelijk, en wonnen verder al hun partijen.